Dostupní rodinní pracanti: tři ojetá kombi do 100 000 korun, se kterými se nespálíte

Petr Šikl
18. 10. 2018 6:02
Karosářská verze kombi patří mezi ojetými vozy k nejžádanějším. Dokáže poskytnout více muziky za méně peněz než populární vozy kategorie SUV. Vybrali jsme tři zajímavé tipy, které pořídíte do sto tisíc, a pokud si dáte při výběru pozor na základní věci, budou vám dlouho a dobře sloužit.

Na přehled nejlevnějších nových kombi se můžete podívat zde.

Foto: Mazda

Mazda 6 (2002-2007)

Šestka ve své době ohromovala nejen vzhledem, ale i fantastickými jízdními vlastnostmi, dostatečným komfortem a poctivou technikou. Už po pár letech provozu se ovšem kráska ze země vycházejícího slunce ocitla v nesnázích, když kvůli nedostatečné antikorozní ochraně začala reznout. Kvůli tomu nejstarší kusy startují na cenách kolem třiceti tisíc korun, ty nejmladší ve verzi kombi pořídíte do 120 000 Kč.

Koroze postihuje zejména lemy zadních blatníků, podlahu i nosníky. Při výběru ojeté šestky platí daleko více než jinde, že důkladná prohlídka stavu karoserie včetně podvozkové platformy je alfou a omegou úspěšné koupě. Na první pohled pěkné kousky, mohou být prožrané na prach, díky čemuž nemusíte počítat s další úspěšnou STK. Některé vozy jejich majitelé nechali vyvařit, zde ovšem záleží na tom, jak dobře byla práce odvedena. Jen pro úplnost dodáváme, že vyvaření nejvíce bolavých míst vyjde minimálně na dvacet tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy