Dostupní rodinní pracanti: tři ojetá kombi do 100 000 korun, se kterými se nespálíte

Petr Šikl
18. 10. 2018 6:02
Karosářská verze kombi patří mezi ojetými vozy k nejžádanějším. Dokáže poskytnout více muziky za méně peněz než populární vozy kategorie SUV. Vybrali jsme tři zajímavé tipy, které pořídíte do sto tisíc, a pokud si dáte při výběru pozor na základní věci, budou vám dlouho a dobře sloužit.

Na přehled nejlevnějších nových kombi se můžete podívat zde.

Foto: Mazda

Mazda 6 (2002-2007)

Problém s korozí se podařilo odstranit až u vozidel vyrobených koncem roku 2007. A aby toho nebylo málo, majitele dokáže potrápit regulace naklápění xenonových světlometů nebo praskající žárovky H7.

Pozor si dávejte na kontrolku airbagů, což může značit poruchu zátěžového senzoru umístěného v sedadle spolujezdce. Jeho výměna je drahá a často je tento problém obcházen tzv. bypassem, nebo výměnou celé sedačky (např. z vrakoviště). Objevují se nefunkční klimatizace, hučící ložiska kol (mění se naštěstí samostatně), zatuhlé zadní brzdiče či úniky oleje z posilovače řízení (na vině jsou prasklé trubky, které se mění za modifikované).

Šestka je poměrně jednoduchým vozem, jelikož si vystačila pouze s jednou multiplexní elektrickou sítí, což je důvod, proč zde chybí mimo jiné dvouzónová klimatizace. Vadit může jen úzký centrální displej zobrazující vždy jen některé údaje.

 

Právě se děje

Další zprávy