Škoda začíná přijímat objednávky na model Kodiaq. Nejdražší verze stojí 950 900

Radek Pecák Radek Pecák
5. 10. 2016 10:40
V základní výbavě nového modelu automobilky Škoda je například dvouzónová automatická klimatizace, kožený volant, střešní nosič a rovněž systém chránící před nárazem do vozidel a chodců. Vůz přináší i řadu prvků, které dosud vozy s okřídlenými šípy neměly. Například kamery poskytující řidiči přehled o kompletním okolí auta.
Škoda zveřejnila kompletní ceník své novinky.
Škoda zveřejnila kompletní ceník své novinky. | Foto: Škoda Auto

Cenové rozpětí nabízených verzí nového velkého SUV Škoda Kodiaq je od 677 900 Kč po 950 900. Nejvyšší částka je přiřazena k verzi s dvoulitrovým turbodieselem naladěným na výkon 140 kW, s pohonem všech kol a automatickou převodovkou. Samozřejmě se jedná o exemplář s nejvyšším výbavovým stupněm Style.

Zmiňovanou základní cenu již mladoboleslavská automobilka zveřejnila na tiskové konferenci během pařížského autosalonu. Za tuto částku zájemce o vůz získá verzi s benzinovým motorem 1,4 (110 kW) a buď s automatickou převodovkou, nebo s pohonem všech kol.

Škoda zatím bude nabízet tři stupně výbavy, ale dá se očekávat, že brzy přibude přinejmenším verze Laurin & Klement.

Základní stupeň výbavy obsahuje mimo jiné sedm airbagů, dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektrickou parkovací brzdu, elektrické ovládání vpředu i vzadu, kožený volant, střešní nosič, loketní opěrku mezi předními sedačkami, rádio a centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Vůz jezdí na sedmnáctipalcových kolech z lehké slitiny.

Za prostřední výbavu Ambition se připlácí 53 000 Kč. Kupující takového vozu pak navíc získají například ochranu hran dveří, mlhovky, startovací tlačítko, tempomat, parkovací senzory a dva deštníky.

Třetí stupeň výbavy je oproti prostřednímu dražší o 65 000 Kč a ve výčtu jeho položek se navíc nachází chromované lišty oken, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, hlavní světlomety zcela složené z LED diod, zásuvka na 230 V, bezklíčkové odemykání a startování, zadní parkovací kamera s ostřikovačem, vyhřívání předních i zadních sedaček a multimediální systém s osmi reproduktory.

Třetí řadu sedaček lze montovat do všech verzí. V případě nejnižšího stupně výbavy se za ni ale připlácí 21 500, v dalších dvou už jen 18 000 Kč.

Ve výbavě se můžou ocitnout i prvky, které dosud žádná jiná škodovka neměla. Konkrétně se jedná o vyhřívaný volant, který je součástí paketu Style Comfort, dále systém čtyř kamer Area View a asistent pro jízdu se zapojeným přívěsem. Novinkou jsou rovněž tlačítka pod stropem, která umožňují spojení s asistenční službou Škoda, se servisem, případně se záchranáři. Ty může vůz zavolat i sám, pokud bude mít vážnější havárii. 

Auto si nyní již lidé mohou u dealerů objednávat, oficiální zahájení prodeje se ale plánuje až na únor. 

 

Právě se děje

Další zprávy