Škoda Auto hlásí nový rekord. Prodeje dál táhne octavia

Radek Pecák Radek Pecák
13. 7. 2015 11:42
O druhé místo v prodejích soupeří rapid a fabia. Nejdůležitějším trhem zůstává Čína.
Model octavia zaujal zákazníky Škody nejvíce.
Model octavia zaujal zákazníky Škody nejvíce. | Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Rekordních 544 300 aut prodala během letošního prvního pololetí automobilka Škoda. Je to historicky nejlepší výsledek za toto časové období. Meziroční nárůst činil 4,2 procenta.

Nejvíce se na celosvětových prodejích opět podílel model Octavia, jehož se od ledna do června prodalo 224 tisíc kusů - meziročně o 14,9 procenta více. Větší zájem než loni mají lidé a firmy také o modely Rapid a Fabia.

Mírný pokles prodejů naopak zaznamenal superb, u něhož se teprve rozbíhá výroba nové generace. Horší čísla má také SUV Yeti, minivůz Citigo a logicky také Roomster, jehož produkce skončila.

Nejdůležitějším trhem pro mladoboleslavskou Škodu Auto zůstává Čína, kde stouply prodeje o 5,8 procenta na 138 300 vozů. Firmě se opět skvěle dařilo i na trzích v západní Evropě (nárůst o 3,5 procenta na 225 500 vozů).

Nejvýraznějšího zlepšení na svých nejdůležitějších trzích pak značka dosáhla v tuzemsku. První pololetí v Česku uzavřela s bilancí 42 800 kusů, což je přesně o osm tisíc více než před rokem.

Naopak pokles přetrvává v Rusku - prodeje jsou o třetinu nižší a dosáhly 28 000 vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy