Cena Superbu Combi odtajněna. Je nejvyšší v nabídce Škody

Radek Pecák Radek Pecák
23. 6. 2015 9:00
Výroba "vlajkové lodi" automobilky Škoda již začala v Kvasinách, prodávat se začne 19. září.
Zadní svítilny mají neotřelý tvar.
Zadní svítilny mají neotřelý tvar. | Foto: Škoda-Auto

Praha - Třicet tisíc korun navíc oproti limuzíně si připlatí zájemci o novou Škodu Superb Combi. Oznámila to společnost Škoda Auto. Nejlevněji ji půjde získat za 629 900 korun. Superb Combi tak od limuzíny převezme roli nejdražšího automobilu v nabídce značky.

Nejdražší varianta - s nejsilnějším benzinovým motorem (206 kW), automatickou převodovkou a pohonem všech kol ve výbavě Laurin & Klement - přijde na 1 111 900 korun. Částku může ještě navýšit některý z nadstandardních prvků výbavy.

Automobil má největší kufr ze všech současných modelů značky Škoda - objem je 660 litrů. Vůz budou pohánět stejné motory jako limuzínu. Základním agregátem je tedy benzinový turbomotor 1,4 TSI s výkonem 110 kW, motorová paleta bude pokračovat až k úrovni 2,0 TSI (206 kW). Příznivci dieselů budou moci vybírat mezi 1,6 TDI (88) kW a dvěma verzemi dvoulitrových čtyřválců (110 a 140 kW)

Shodná s verzí liftback má být i výbava vozu. V základní variantě se tedy objeví kola z lehké slitiny, elektrická parkovací brzda, kožený volant, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná okna a zpětná zrcátka, dvouzónová klimatizace, tempomat, rádio a zadní parkovací senzory. Kombi má navíc střešní nosič - černý u verzí Active a Ambition, eloxovaný pro Style a L&K.

Rovněž Superb Combi se bude prodávat se čtyřmi výbavovými stupni: Active, Ambition, Style a L&K. V nabídce bude i varianta s pohonem všech kol, automatickou převodovku lze montovat ke všem motorům.

Výroba "vlajkové lodi" automobilky Škoda již začala v Kvasinách, prodávat se začne 19. září.

Porovnání cen superbu combi s konkurenty Hyundai i40 kombi a Volkswagenen Passat Variant naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy