Proč utrácet za Octavii? Ojetá Kia Cee'd se moc nekazí a je levnější

Tomáš Starý
26. 10. 2018 6:02
Kia Cee'd nyní vstupuje na trh ve své třetí generaci, takže je to určitě dobrá příležitost podívat se na předchůdce, který se začal prodávat na jaře 2012 a dodnes se dá koupit jako velmi dobře vybavený a málo ojetý předváděcí model. Nás ale bude zajímat klasická ojetina, kterých je na trhu dost. Pětiletý Cee'd se dá s vyšším nájezdem koupit za zhruba 130 000 Kč, skromně vybavená auta s nájezdem do 100 000 km se pohybují okolo 180 000 Kč. Pojďme se podívat na jeho slabiny a přednosti.

Druhá generace Kii Cee'd se stále dá pořídit také v podobě skladových vozů. Podrobný přehled motorových variant a rozměrů verze kombi naleznete zde.

Foto: Kia

Asi víte, že Kia Cee'd je vlastně technicky příbuzná s modelem Hyundai i30, se kterým sdílí platformu, motory a základní části. Stejně tomu bylo u prvních generací těchto hatchbacků, které přišly na evropský trh v roce 2006. Hlavní rozdíly jsou vlastně jen v designu a rozvržení interiéru. Je to věcí vkusu a názoru, ale Cee'd je pocitově více evropské auto. Pokud jde o jízdní projev, jsou i30 a Cee'd velice podobná auta. Ve své třídě se odlišují například nezávislým zavěšením vzadu, které většina konkurentů buď nemá, nebo je součástí vrcholných motorizací, které byly mimo dosah běžného kupujícího.

 

Právě se děje

Další zprávy