Nový Opel Vivaro se teď nabízí i se dvěma turbodmychadly

Radek Pecák Radek Pecák
4. 8. 2014 16:04
Pod kapotou dodávky vždy pracuje některá z verzí turbodieselu se zdvihovým objemem válců 1,6 litru.
Foto: Aktuálně.cz

O téměř 22 centimetrů, v porovnání s dosud nabízeným vozem, narostla do délky nová generace dodávky Opel Vivaro. Týká se to jak základní verze s rozvorem 310 centimetrů, tak i s prodlouženým o dalších 40 centimetrů.

V této souvislosti se logicky prodloužila délka ložné plochy vozu (je nejméně 253,7 centimetru) i objem nákladového prostoru. Ten nyní pojme minimálně 5,2 metru krychlového.

V současné době je zatím k mání pouze krátká verze dodávky Opel Vivaro, ale se dvěma možnými výškami karosérie. Ta zvýšená v nákladovém prostoru přidává další dva metry krychlové prostoru.

Foto: Opel

Zákazníkům Opel nabízí klasickou skříňovou dodávku, osobní kombi, skříňovou dodávku s dvojitou kabinou a také podvozek pro speciální nástavby.

Základní cena vozu je 445 000 korun pro verzi L1H1 - tedy s délkou 4998 milimetrů a výškou 1971 milimetrů. Pod kapotou tohoto vozu pracuje motor s výkonem 90 koní. Silnější verze turbomotoru pak má výkon 115 koní. Verze s dvojnásobným přeplňováním mají rovněž dva výkonové stupně - první se 120, druhý se 140 koňskými silami.

Výbava obsahuje airbag řidiče, zrcátko zobrazující mrtvý úhel ve sluneční cloně spolujezdce, světla pro denní svícení, posuvné dveře na straně spolujezdce, rezervní kolo, elektrické ovládání oken, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, dálkové ovládání centrálního zamykání, palubní počítač, rádio a 18 nastavitelných kotvících bodů v nákladovém prostoru.

Výbava Business Edition, za kterou se připlácí 43 500 korun, pak přidává tempomat, klimatizaci, kožený volant, kvalitnější rádio, plastové obložení nákladového prostoru a dřevěnou podlahu a rovněž plechovou příčku, která po sklopení vytvoří otvor pod sedačkou spolujezdce. Tak je možné prodloužit maximální délku ložné plochy o další desítky centimetrů.

Opel chce své prodeje v segmentu užitkových vozů výrazně navýšit. Během letošního roku hodlá prodat dohromady pět stovek užitkových vozů (Corsa Van, Combo, Vivaro a Movano), příští rok by to už mělo být 750 kusů.  

 

Právě se děje

Další zprávy