Bude se jmenovat Kona, nechala se slyšet automobilka Hyundai. Jde o nový menší crossover do města

Eva Srpová Eva Srpová
3. 4. 2017 16:36
Hyundai vyvíjí nový model. Jde o typ spadající do segmentu B-SUV, tedy menší SUV vhodné do města. V této třídě najdeme například Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 či Kia Soul.
Nový crossover, se kterým chce Hyundai bodovat především v Evropě, se bude jmenovat Kona.
Nový crossover, se kterým chce Hyundai bodovat především v Evropě, se bude jmenovat Kona. | Foto: Hyundai

Hyundai nechce zůstat pozadu a usilovně pracuje na svém zástupci malých městských crossoverů, který by konkuroval takovým vozům, jako jsou Nissan Juke (test zde), Renault Captur (podrobný test vozu si přečtěte tady), Kia Soul (model EV jsme zkoušeli zde) nebo Peugeot 2008 (test tady). Letos se představuje také nový Opel Crossland X.

Zatím uveřejnil, jak se bude jmenovat - Kona, prý podle turisticky atraktivní oblasti souostroví Havaj. Nový a pro automobilku vůbec první vůz třídy B-SUV se stane celkově čtvrtým členem SUV rodiny Hyundai v Evropě. Tu doposud tvořily modely Grand Santa Fe, Santa Fe a Tucson.

Model se má začít prodávat už ve druhé polovině letošního roku a automobilka slibuje, že bude mít nejen jeden z nejprostornějších interiérů ve své třídě, ale má mít také dynamičtější jízdní vlastnosti. Více než jednu fotografii s předním světlometem však z nového crossoveru nic dalšího neukázala.

 

Právě se děje

Další zprávy