Žebříček nejprodávanějších aut Česka zažil v únoru malé zemětřesení. Nahoru se dere Mégane i Kodiaq

Podívejte se do galerie na nejprodávanější auta v Česku za první dva měsíce. Velký skok udělala Škoda Kodiaq.
25. Konkurent Škody Fabia si polepšil, zatímco v počtu lednových registrací Hyundai i20 skončil na 31. pozici, po součtu i s únorem je na tom o pár příček lépe. Za dva měsíce se prodalo 345 aut.
24. V únoru se naplno rozběhl prodej nového mladoboleslavského SUV. V lednu bylo registrováno 49 vozů Škoda Kodiaq, v únoru už 312. Kodiaq se 361 prodanými kusy dostal do žebříčku 25 nejprodávanějších aut na 24. pozici.
23. Stabilně slušné prodeje Peugeotu 2008 způsobily, že po součtu ledna (164) a února (203) se 2008 dostal na třiadvacátou příčku.
22. Seat Ibiza zaznamenal 189 registrací v lednu a 180 v únoru. Celkově 369 vozů vyneslo Ibizu na 22. příčku v registracích aut v Česku.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
4. 3. 2017 7:47
Svaz dovozců automobilů zveřejnil výsledky registrací nových aut v únoru letošního roku. Zatímco první čtyři příčky si stále uzurpuje Škoda, stejně jako tomu bylo v lednu, pár skokanů se našlo. Do počtu registrací se výrazně promítla třeba nová generace Renaultu Mégane a pomalu začíná nabírat dech i Kodiaq. Ten se po dvou měsících letošního roku probojoval na 24. místo, přestože se oficiálně začal prodávat až 22. února.

Přinášíme přehled 25 nejprodávanějších aut na českém trhu za první dva měsíce letošního roku vycházející z čísel publikovaných Svazem dovozců automobilů (SDA). Žebříček najdete v galerii.

Kompletní žebříček nejen podle statistiky vedené SDA, ale také podle společnosti Médea Research, která se prodeje na českém trhu snaží očistit o rychle vyvezené automobily, si můžete prostudovat v tomto odkazu.

 

Právě se děje

Další zprávy