reklama
maso
Venezuelan sní za rok jen 12 kilo masa. Socialisté nedokážou zajistit dostatek zboží
Vláda autoritářského prezidenta Nicoláse Madura řeší nedostatek zboží přídělovým systémem. Potravinové balíčky ale využívá také k politické kampani.
Název Nemléko mizí z pultů, moc připomínal mléko. Úřadům vadí i rostlinný hamburger
Podle spoluzakladatelky české značky Nemléko přikázala inspekce název odstranit na základě anonymního udání.
Za podpory:
Červená barva masa je umělá, zkuste lokální prodej, říká letošní šampion biopotravin
Robert Zelený provozuje u Žďáru nad Sázavou farmu Mitrovský dvůr, která se specializuje hlavně na masné výrobky v biokvalitě.
Infografika
Řetězce se původem prodávaných potravin moc nechlubí. Pomůže vám ho vypátrat malý kód
Aktuálně.cz pro vás připravilo vyhledávač, pomocí kterého zjistíte, kde vyrobili například šunku, která se prodává pod značkou supermarketu.
Kupujte zvěřinu za výhodné ceny, láká Čechy stát. Maso z lesů je opředeno mýty, tvrdí
Od minulého týdne je možné nakoupit jelení, dančí, srnčí, mufloní, bažantí nebo třeba maso z divočáků na celkem 65 prodejních místech.
Stále více mladých Čechů přestává jíst maso. Kvůli zdraví ho letos omezují i ostatní
Striktní odmítání masa se v Česku příliš nenosí, ukazují průzkumy. Roste ale počet takzvaných flexitariánů.
IKEA nabídne v Česku oblíbené kuličky v bezmasé verzi. Chce snížit klimatickou stopu
Švédské kuličky mají mít podobnou strukturu jako masové, firma se bude snažit přesvědčit část zákazníků, aby na ně přešla.
Veterináři v Ústeckém kraji odhalili 300 kilogramů nevhodně převáženého masa a krevet
Veterináři z Ústeckého kraje odhalili ve spolupráci s celníky poblíž Jirkova dodávku, ve které bylo skoro 311 kg zmraženého masa a krevet přepravovaných za nevhodných teplot. Přepravce potravin navíc…
Přečíst zprávu
Zdražte maso a mléko. Pokud to nepomůže, jatka musí platit poplatky, zní z Německa
Čelíme masivnímu vymírání živočišných druhů a naše zemědělství by se mělo od základů proměnit, tvrdí analýza předních německých vědců.
Pandemie paralyzuje jatka v USA i Kanadě. Farmáři musí dobytek vybíjet, masa je málo
Podle amerických úřadů může za rozšíření koronaviru na jatkách špatné dodržování hygienických opatření.
Produkce masa v Česku loni přesáhla 450 tisíc tun. Výroba i dovoz vepřového klesly
Vepřové pocházelo hlavně z Německa, Španělska a také z Polska a Belgie.
OSN: Potraviny jsou nejdražší za pět let. Ceny žene vzhůru hlavně cukr a mléko
Světové ceny potravin se v prosinci třetí měsíc za sebou zvýšily.
S masem přes inzerát opatrně, varují veterináři. Domácí chov hledali v Praze marně
Na podezřelý prodej v pražských Letnaněch upozornil veterináře podnět, šlo o inzerát kolující na sociálních sítích.
Po jídle z prášku přichází Mana s rostlinným burgerem. Nabízí ho Čechům v předprodeji
Prvním zákazníkům v Česku a Německu novinku doručí na konci března příštího roku.
Test masa v rybích prstech: Podvádí i velké řetězce, evropské srovnání ale překvapilo
Spotřebitelský časopis dTest otestoval 14 vzorků mražených rybích prstů v českých obchodech, jeden v Německu a jeden v Británii.
Spotřeba masa roste. Češi sní za rok přes 80 kilo, z grilování se stala národní vášeň
Celková spotřeba potravin na osobu včetně vyhazovaných zbytků činila loni 789,7 kilogramu, což bylo proti roku 1989 o 17,4 kilogramu méně.
Z masa bude nová brokolice. Můj burger ze zkumavky koupíte za 10 dolarů, říká vědec
Nizozemský vědec Mark Prost v rozhovoru odhaduje, že běžné maso do 25 let zakáže Evropská unie.
Řeka zrudla krví. Jižní Korea kvůli smrtícímu moru prasat vybila desítky tisíc vepřů
Úřady odmítly obavy, že krev může způsobit šíření nákazy na další živočichy. Epidemie má výrazný vliv na ceny vepřového po celém světě.
Fast foody pohltil bezmasý trend. Burger King nově nabízí rostlinný burger i v Česku
Řetězec po předchozím testování zařazuje bezmasou variantu burgeru do více než 2500 svých restauracích ve 25 zemích Evropy.
Sázka na kvalitu Agrofertu nevyšla. Babišova luxusní řeznictví končí a mění majitele
Agrofert, který vybudoval premiér Andrej Babiš a který je nyní v jeho svěřenském fondu, začal koncept rozvíjet v roce 2016 na Vinohradech.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama