Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
Další
Kultura
LifeStyle
Speciály
30. 3. Arnošt
Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
30. 3. Arnošt
Sledujte nás:
Přihlásit
Spravovat účet
Odhlásit se
reklama
gastronomie
30:51
Mike Trafik: Je to srandovní, lidé platí tisíce za živé talkshow. Vidím úpadek zábavy
"Dozvěděl jsem se, že v Praze končí během jednoho roku tři zásadní kluby," upozorňuje Michal Řepka alias Mike Trafik
Jídlo za 300, pivo za stovku. Hospodští nemají moc na výběr, říká hoteliér z Krkonoš
Marek Holer má pohostinství v krvi, patří už k sedmé generaci rodiny, jež se v oboru pohybuje. Za pandemie se přesunul z Prahy do Krkonoš.
6:09
Je strašidelné, co máme na talíři. Chilli o znepokojivém stavu české gastronomie
Food influencerka Ta Thuy Dung alias Chili Ta porovnává českou a vietnamskou kuchyni.
Na tahu s posledními štamgasty. Dřív tu létaly kořalky, teď nonstopy nenávratně mizí
Prohlédnout si
34 fotografií
České restaurace podražily za posledních pět let o 34 procent, v regionech jsou rozdíly
Ceny v českých restauracích, barech, klubech nebo bistrech se od prosince 2019 do konce loňského roku zvýšily o 34 procent. V porovnání s předloňským lednem byly loni v prosinci ceny vyšší o 18…
Přečíst zprávu
Prohlédnout si
22 fotografií
V Česku otevřel fastfood Popeyes. První zájemci čekali ve frontě na sendvič 26 hodin
Trojici populárních zahraničních fastfoodů McDonalds, Burger Kingu a KFC přibyla v Česku nová konkurence.
Polévka dražší o polovinu, pivo o třetinu. Analýza zmapovala nárůst cen v hospodách
Gastroindex sleduje typická jídla v českých restauracích a hospodách.
Česko zaplatí Michelinu za zařazení do gastroprůvodce. Stojí 50 milionů na pět let
Na financování by se neměl podílet jen stát, ale také kraje a soukromý sektor.
10:45
Podle nakrájené pažitky poznám preciznost nováčka, říká šéfkuchař z michelinské Esky
"Máme tu spoustu lidí, kteří nejsou kuchaři, ale mají elán, což je kolikrát mnohem lepší než mít znuděného kuchaře," vysvětluje šéfkuchař.
"Moravské Palermo." Pivaři kritizují vládu za zvýšení daní, nechápou zvýhodnění vína
DPH za točené pivo by se od příštího ledna měla zvednout na 21 procent, zatímco spotřební daň u tichého vína zůstane nulová.
Čtyři miliony pro Michelin. Bartoš za ně chce analýzu restaurací pro bohaté cizince
Společnost Michelin má podle zjištění Aktuálně.cz vypracovat přehled 30 kvalitních restaurací mimo Prahu. Ministerstvo financí má výhrady.
Restaurace za čtvrt roku zdražily o desetinu. Nejvíce polévky, nejméně tvrdý alkohol
Nejvíce rostly ceny v restauracích, hospodách a rychlých občerstveních. Naopak nejméně se vysoká inflace podepsala v kavárnách.
Přehled
McDonald's prodá ruské pobočky. Snímky ukazují těžké začátky, kdy i úsměv byl agresí
První moskevskou pobočku McDonald's povolili ještě sovětští komunisté, otevřela se v roce 1990. Podívejte se, co tehdy novinka ze Západu způsobila.
Desetitisíce Ukrajinek mohou najít práci v gastronomii. Vyřešily by nouzi o personál
Například řetězce McDonald's a Starbucks již zvýšený zájem z řad ukrajinských běženců evidují.
Ministr Síkela jednal s profesními svazy o kompenzacích pro podnikatele. Pokračovat budou příští týden
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) dnes odpoledne jednal s profesními svazy o kompenzacích pro podnikatele zasažené v souvislosti s pandemií koronaviru. Zástupci resortu se sejdou se…
Přečíst zprávu
Přehled
V Česku se loni nově zabydlely tři desítky značek. Zaujmout chce i "ruský Lidl"
Podívejte se, o které značky se český maloobchod loni rozrostl. Potvrdil se současný nastupující trend otevírání takzvaných "phygital" prodejen.
Návštěvy restaurací teď berou lidi politicky, stěžují si podniky. Vrací se roznášky
Po týdnu povinnosti kontrolovat bezinfekčnost zaznamenala úbytek hostů většina restaurací v Česku. Metropole problém nemá, vzdoruje hlavně venkov.
"Zlatý" konec roku se hospodám rozplývá. V létě lepily ztráty, teď firmy ruší večírky
V červenci restaurace dosáhly nejvyšších tržeb za uplynulého dva a půl roku, silný byl i srpen a září. Vánoční "večírková" sezona však vypadá špatně.
Restauratéři nesouhlasí s návrhem Vojtěcha, aby kontrolovali bezinfekčnost hostů
Restauratéři nesouhlasí s návrhem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), aby kontrolovali bezinfekčnost. Nikdo s nimi téma podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP)…
Přečíst zprávu
"Lidé jen pípnou a odejdou." Číšníci mají kvůli kartám méně dýšek, kritizují i danění
Masivní rozšíření placení kartou změnilo etiketu spropitného v gastronomii. Některé terminály nabízí funkci, jež hosta požádá o "dýško" v procentech.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama