Konec v gastru nevyloučil ani Pohlreich. Krachují i jiná známá jména, ukazuje přehled

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 18. 10. 2020 17:04
Restaurace a hospody v Česku zavřely minimálně na tři týdny. Provoz je povolen pouze skrze výdejní okénka. Takové nařízení provozovatelé dobře znají - přerušit byznys povinně museli už během první vlny pandemie koronaviru na jaře. Tehdy kvůli tomu skončil každý desátý podnik. Do února příštího roku pak podle odhadů znalců gastrooboru nemusí přežít dalších 20 procent podniků.
Hříbkové rizoto
Hříbkové rizoto | Foto: Bellevue

Prozatím zavřeno, vzkazuje Bellevue

Zcela uzavřená zůstane na podzim michelinská Field Restaurant šéfkuchaře Radka Kašpárka. "Je nám líto, ale vzhledem k vládnímu nařízení v souvislosti s pandemií covidu-19 je restaurace od 14. 10. uzavřena," avizuje podnik na svých stránkách.

Prozatímní uzavření minimálně do jara oznámila také vyhlášená restaurace Bellevue, která se nedávno přestěhovala do pražského Pachtova paláce.

"Bylo to to nejtěžší rozhodnutí, které jsme museli udělat," přiznává pro časopis Forbes její zakladatel Sanjiv Suri. Rozmýšlení podle něj trvalo dlouho, protože zavřením Bellevue se jeho Zátiší Group musela rozloučit s některými lidmi.

  • Od vypuknutí pandemie Bellevue utrpěla milionové ztráty a podle Suriho by ve fixních nákladech stálo až 1,5 milionu korun měsíčně držet prázdnou restauraci v chodu.

"Současná omezení v restauracích toto rozhodnutí jen uspíšila, ztráty v restauraci Bellevue jsou následkem aktuální situace nadále neudržitelné," dodal pro Forbes Suri.

 

Právě se děje

Další zprávy