Ekonomika
7. 12. 2015 17:44
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela během uplynulých deseti týdnů dalších čtyřicet provozoven. Typickými důvody byly rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a další prohřešky, které přímo ohrožují zdraví spotřebitele. Projděte si jejich abecední přehled.
Večerka, Choceň
Večerka (kontrolovaná osoba: Dinh Chien Nguyen), Dvořákova 809, 565 01 Choceň
Provozovna měla silně znečištěné podlahy v zázemí, kam mimo jiné pronikali hlodavci, kteří prokousali obaly některých ze skladovaných potravin. V nepořádku byl i způsob skladování potravin, který svojí ledabylostí připomínal spíše skládku odpadu než skladovací prostory provozovatele potravinářského podniku.