Babiš zbohatl, Kellnerová zchudla. Mezi desítkou nejbohatších je nově zbrojař Strnad

Ekonomika Ekonomika
4. 10. 2023 12:00
Forbes pojedenácté sestavil žebříček srovnávající majetek stovky nejbohatších Čechů. Jejich celkové jmění oproti loňsku vzrostlo, činí 2,47 bilionu korun. Nejbohatší zůstává dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou. Na druhé pozici skončil většinový spolumajitel skupiny EPH Daniel Křetínský. Třetí místo patří majiteli KKCG Karlu Komárkovi. Forbes žebříček zveřejnil ve středu na svém webu.
Karel Komárek.
Karel Komárek. | Foto: KKCG

3. Karel Komárek

Třetí v pořadí nejzámožnějších Čechů podle Forbesu je majitel KKCG Karel Komárek se jměním 185,6 miliardy korun. Loni byl třetí podnikatel v realitách Radovan Vítek.

Komárkova firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina podniká ve 36 zemích světa.

Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, v kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších. Firma Allwyn letos dokončila převzetí firmy Camelot UK, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii, a rovněž akvizici firmy Camelot LS Group provozující loterii v americkém státě Illinois.

 

Právě se děje

Další zprávy