Systém Tizen se objeví v high-endu od Samsungu

tl
2. 4. 2013 18:00
Samsung by se rád zbavil Androidu. Posloužit má systém Tizen.
An event goer uses Samsung Electronics Co's latest Galaxy S4 phone after its launch at the Radio City Music Hall in New York March 14, 2013. Samsung Electronics Co on Thursday premiered its latest flagship phone, the Galaxy S4, which sports a bigger display and unconventional features such as gesture controls and will spearhead its effort to challenge Apple Inc on its home turf. REUTERS/Adrees Latif (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TELECOMS) Published: Bře. 15, 2013, 1:20 dop.
An event goer uses Samsung Electronics Co's latest Galaxy S4 phone after its launch at the Radio City Music Hall in New York March 14, 2013. Samsung Electronics Co on Thursday premiered its latest flagship phone, the Galaxy S4, which sports a bigger display and unconventional features such as gesture controls and will spearhead its effort to challenge Apple Inc on its home turf. REUTERS/Adrees Latif (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TELECOMS) Published: Bře. 15, 2013, 1:20 dop. | Foto: Reuters

Samsungu se v posledních letech podařilo stát se společně s Applem nejvýraznější firmou na trhu s mobilními telefony. Dosáhl toho i díky boomu platformy Android od Googlu.

I když se v současnosti tento operační systém nachází v naprosté většině smartphonů Samsung, v budoucnu by se to mohlo změnit.

Samsungu partnerství s Googlem sice očividně prospívá, ale jihokorejský gigant si stále hraje s myšlenkou, že se osamostatní a po vzoru Applu začne do svých telefonů nahrávat vlastní systém. Tím by se měl stát Tizen, který Samsung vyvíjí ve spolupráci se společností Intel.

Lepší než Galaxy S4?

O tomto systému Samsung mluví již dlouho. Původně se předpokládalo, že firma bude Tizen dávat jen do levnějších telefonů, což by pravděpodobně mělo za následek, že by se platforma příliš neujala a skončila by podobně jako její předchůdce Bada.

Nedávno ale jeden z šéfů mobilní divize Samsungu potvrdil, že do konce letošního léta přijde na trh high-endový smartphonem s Tizenem, který svou výbavou překoná i současnou vlajkovou loď společnosti, telefon Galaxy S4.

Pokud by Samsung nový systém začal opravdu nahrávat i do svých nejlepších telefonů, platforma má šanci na úspěch. Tizen navíc podporuje aplikace psané pro Android a nemusí se tak trápit nedostatkem aplikací jako například Windows Phone.

 

Právě se děje

Další zprávy