Apple připravuje vlastní chytré hodinky

tl
20. 3. 2013 7:00
Brzy bychom se měli dočkat hodinek Apple se systémem iOS.
Foto: ingame.de

Již nějaký čas se mluví o tom, že Apple potřebuje přijít s nějakým novým převratným produktem, který doplní jeho zisky z prodeje iPhonu a iPadu. V minulosti se pozornost Applu v této oblasti soustředila na vývoj vlastní televize, nyní to ale vypadá, že se firma rozhodla zaměřit se na něco jiného.

Už od poloviny února se šíři zprávy o tom, že se americký výrobce s nakousnutým jablkem ve znaku pustil do vývoje vlastních hodinek.

Existenci „iWatch", jak jsou tyto hodinky prozatím nazývány, potvrzuje fakt, že si Apple registroval už několik desítek patentů, které obsahují slovo „zápěstí".

Konkrétní detaily podoby nových hodinek zatím známé nejsou, některé nákresy patentů ale naznačují, že by iWatch nemusely vypadat stejně jako běžné náramkové hodinky s displejem, ale že displej by mohl tvořit přímo povrch pásku.

Bude i dobíjení solární energií?

S dalším detailem přišel známý server The Verge, který tvrdí, že hodinky iWatch poběží na plnohodnotném systému iOS, stejně jako iPad nebo iPod Touch.

Pro koncept hodinek by se přitom zdál jako vhodnější spíše jednodušší systém Pixo OS, který v současnosti využívá například hudební přehrávač iPod Nano.

The Verge zároveň tvrdí, že optimalizace iOS pro formát hodinek činí Applu problémy, čímž se zpomaluje zdokonalování současných prototypů.

Dalším problémem iWatch je údajně baterie, která zatím vydrží pouze dva dny bez nabíjení, přičemž firma si klade za cíl, aby její chytré hodinky vydržely alespoň čtyři dny v provozu. Některé patenty také naznačují, že hodinky by mohly být průběžně dobíjeny kinetickou a solární energií.

 

 

Právě se děje

Další zprávy