Android nestačí, Google chystá další aplikace pro Apple

Tereza Holanová Tereza Holanová
2. 1. 2013 11:08
V současné době firma shání přes YouTube vývojáře, kteří jí pomohou ovládnout iOS

San Francisco - Doba, kdy Google vyvíjel své aplikace především pro svůj operační systém Android, postupně skončí. Americká skupina hodlá věnovat stále více pozornosti také mobilním telefonům od Applu.

Poté, co společnost zvládla obnovit spolupráci s Applem a představila v prosinci službu Google Maps pro operační systém iOS 6, plánuje i další aplikace pro tento software.

V inzerátu na YouTube Google hledá odborníky, kteří se budou podílet na vývoji aplikací Google Chrome, Google Search nebo Gmail. "Pomozte přizpůsobit Google pro iOS. Věnujte se věcem, které mají cenu," stojí ve dvacetisekundovém spotu.

Android není jediný

Jak podle serveru Mashable připomněl zástupce Googlu Ken Bongort, několik týmů na tvorbu aplikací pro iOS má společnost již déle. "Lidé si myslí, že Android je jedinou mobilní platformou, kterou podporujeme," uvedl Bongort.

Zároveň zdůrazňuje, že uvést novou službu pro iOS rozhodně neznamená zkopírovat a vložit již existující službu, kterou dříve Google vytvořil pro jiné operační systémy.

Mapy od Googlu v současné době patří k nejstahovanějším aplikacím v prodejně App Store.

V nabídce pro nejnovější software iOS 6 přitom tato aplikace původně úplně chyběla - Apple se mapy totiž rozhodl loni v září nahradit vlastními. Ty ovšem obsahovaly řadu nepřesnosti, v Austrálii je dokonce tamní policie označila za nebezpečné a varovala motoristy, aby funkci nepoužívali.


 

Právě se děje

Další zprávy