Google zatím nevytvoří aplikace pro Windows Phone

tl
21. 12. 2012 10:57
Systém Windows Phone je podle Googlu málo využívatný. Aplikace pro něj neudělá
Foto: anandtech.com

Pro úspěch operačního systému Windows Phone je klíčový dostatečný počet kvalitních aplikací, které mohou uživatelé tohoto systému využívat. Microsoft tvrdí, že v současné době vzniká pro Windows Phone tolik aplikací, že je ani nestíhá kontrolovat.

I když pro Windows Phone vznikla už řada těch nejdůležitějších aplikací, na které jsou uživatelé zvyklí ze systémů iOS a Android, jedna zásadní skupina aplikací mu stále chybí a zřejmě bude chybět i nadále. Společnost Google se totiž vyjádřila, že pro Microsoft zatím svoje aplikace vyrábět nebude.

Windows Phone se Googlu nevyplatí

Uživatelé Windows Phone tak ve svých telefonech nenajdou aplikace jako Gmail, Chrome či Disk Google a budou se muset spolehnout na alternativy od Microsoftu nebo jiných firem.

Google své rozhodnutí vysvětlil jednoduše tím, že Windows Phone zatím využívá tak málo lidí, že se mu aplikace pro tento systém nevyplatí vytvářet. Na druhou stranu kdyby Google své aplikace pro Windows Phone poskytl, počet uživatelů tohoto systému by se pravděpodobně zvýšil.

Aplikace od Googlu nevzniknou ani pro systém Windows 8, který je dle slov společnosti také málo využívaný. U tohoto systému to ale tolik nevadí, jelikož Windows 8 spustí aplikace i ze starších verzí systému, pro které už aplikace od Googlu vznikly. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy