MeeGo do konce roku ožije. V telefonech Jolla Mobile

tl
15. 10. 2012 8:10
Oblíbené MeeGo ještě mrtvé není. Do konce roku ho vzkřísí společnost Jolla
Foto: Nokia

Operační systém MeeGo se sice zatím objevil jenom v telefonu Nokia N9, i tak si ale získal mnoho příznivců. Ty určitě potěší zpráva o tom, že společnost Jolla Mobile, kterou před časem založili bývalí zaměstnanci Nokie, už sehnala dostatek peněz na to, aby na trh vypustila další smartphone s tímto open-sourcovým systétmem.

Na svém profilu na sociální síti LinkedIn Jolla už i prozradila datum konání konference, kde bude představena nová verze systému MeeGo. Ta se koná 21. a 22. listopadu v Helsinkách, následné předvedení prvního telefonu od Jolly by se mělo odehrát přibližně o měsíc později.

Nový smartphone by se měl začít prodávat od začátku příštího roku. Jolla ale zatím nijak nespecifikovala, jak bude telefon vybaven, do jaké bude spadat cenové kategorie a na jaké trhy se dostane.

Se vstupem na přesycený trh se smartphony to Jolla rozhodně nebude mít jednoduché. Největší podíl na něm v současnosti mají firmy Apple a Samsung, které ostatní hráče z trhu spíše vytlačují, než aby vytvářely prostor pro nové. Jolla tak může spoléhat pouze na to, že se najde dostatek lidí, kteří raději sáhnou po telefonu s MeeGo, než po iPhonu nebo smartphonu s Androidem.

 

Právě se děje

Další zprávy