Galaxy S III použije čtyřjádrový procesor Samsungu

Adam Fiala
3. 4. 2012 6:51
Místo procesoru Qualcomm by měla nová generace Galaxy S využít pouze produkt Exynos
Foto: SAMSUNG.COM

Jaký bude nový smartphone od jihokorejské společnosti Samsung? Sama firma ještě produkt Galaxy S III nepředstavila, přestože mnozí si tuto událost slibovali od letošního Mobile World Congress. Korejský deník ale přinesl informaci od nejmenovaného zdroje z vedení Samsungu ohledně použitého procesoru. Dlouhodobá spolupráce s Qualcommem by skončila a Samsung by použil vlastní procesor Exynos.

S Qualcommem, či s Exynosem?

Nutno podotknout, že Exynos použil Samsung už dřív, a to i v předcházejícím Galaxy S II. Kvůli podpoře sítě LTE však v některých modelech využil Samsung Qualcomm Snapdragon. Nepřekvapí, že se v případě třetí generace smartphonu bude jednat o čtyřjádrový procesor. S touto nejnovější a výkonnou technologií počítají i ostatní výrobci, ať už je to LG s Optimus 4X HD nebo HTC One X. Podpora by měla být zajištěna pro síť 4G LTE.

Obrazovka s Full HD

Na předchozím Galaxy S si majitelé oblíbili fantastický displej Super AMOLED Plus. Tentokrát by mohla obrazovka přístroje poskytnout i obraz ve Full HD, čímž by se hustotou pixelů a úhlopříčkou 4,8 palce mohla poměřovat i s obrazovou kvalitou nového iPadu, který se vychloubá, že má víc pixelů než HD TV. Pravděpodobné je i užití aktuální verze Androidu, a to Ice Cream Sandwich. Jedním z dohadů je i tloušťka, která by se mohla měřit se supertenkým Droid Razrem.

 

Právě se děje

Další zprávy