Samsung pokládá Galaxy Note 10.1 za lepší než nový iPad

Adam Fiala
19. 3. 2012 9:15
Bude tablet Samsung Galaxy Note s dotykovým perem bude lepší koupí než nový iPad?
Ze smartphonu tablet, Galaxy Note 10.1 s dotykovým perem.
Ze smartphonu tablet, Galaxy Note 10.1 s dotykovým perem. | Foto: Aktuálně.cz

Nekonečné šarvátky mezi Applem a Samsungem spolehlivě plní mediální prostor i soudní zápisy z nejrůznějších zemí. Většinou se radují u nakousnutého jablíčka, jako když Apple uspěje v Německu a Samsung musí měnit svůj Galaxy Tab 10.1. Samsungu se příliš nedařilo v Nizozemsku, kde mu soud neuznal výtky vůči iPadu a iPhonu. Takže zkouší něco jiného a vychvaluje svůj nový produkt na úkor tabletu Applu.

Apple už začal s prodejem

V pátek odstartoval prodej nového iPadu, který disponuje o poznání lepší obrazovkou či podporou internetového připojení přes síť 4G. Nic nezabrání lidem, aby se před prodejnami Applu postavili do front. Ani e-mail Samsungu o tom, že jejich Galaxy Note 10.1 je mnohem kreativnější.

Právě toto stanovisko rozeslala společnost zahraničním médiím a poukazovala na významné rozdíly. Galaxy Note 10.1 představila na Mobile World Congress, ze smartphonu, kterým byl původní Galaxy Note, se změnil v tablet. Tvoří tak paralelní linii s klasickými Galaxy Taby. Note se však zaměřuje na použití dotykového pera.

Galaxy Note umožňuje víc souběžné práce

Samsung deklaruje, že na jeho výrobku může mít uživatel spuštěny souběžně dvě mobilní aplikace a s oběma naráz pracovat. Při sledování jedné velmi snadno uživatel vytvoří psanou poznámku bokem a mezi aplikacemi může obsah přenášet. Galaxy Note 10.1 má být optimalizován na přesné psaní a kreslení, k tomu dopomáhá i mnohem citlivější obrazovka složená z 255 úrovní citlivosti, čímž je práce s S-Penem desetkrát preciznější než u normálních displejů.

Samsung se ovšem vychloubá i tím, že je tenčí a lehčí než nový iPad, přes USB 2.0 připojí ovládací myš a s microSD slotem se dá rozšířit vnitřní prostor o 32 GB. A Apple se může zase ohánět svými výjimečnými vlastnostmi. Jde jen o to, k čemu uživatel tablet využívá a jestli by mu nebylo proti mysli užití dotykového pera.

 

Právě se děje

Další zprávy