Galaxy Note 10.1 už není smartphone, má blíž k tabletu

Adam Fiala
12. 3. 2012 7:47
Samsung přetavil smartphone Galaxy Note na tablet
Foto: Aktuálně.cz

Nedávno zástupci Samsungu hovořili o tom, že se dotyková pera vrátí k tabletům (stylus, S-Pen), jak to bývalo dřív, když přístroje používaly jinou technologii dotykových displejů. V praxi se mělo vycházet z jedinečného smartphonu Samsung Galaxy Note. Ten disponoval v konkurenci ostatních chytrých telefonů pořádně velkou obrazovkou, na jejíž ovládání se dalo využít služeb pera. Z 5,3 palců se nový Galaxy Note vyšvihl na 10,1, což přineslo velké změny.

Přivítejte další tablet Samsungu

Nový Galaxy Note už není smartphone. Jsme svědky zrození nové řady tabletů Samsungu, pokud půjde vše dobře a prodeje budou natolik příznivé, aby Samsung ve své snaze pokračoval. V porovnání s novým Samsung Galaxy Tab 2 o stejné úhlopříčce je každopádně o něco lepší. Aby přilákal zákazníky, je vybaven operačním systémem Ice Cream Sandwich, což je pochopitelné, neboť volba starší verze Androidu by byl holý nesmysl. Dvoujádrový procesor s 1,4 GHz a 1GB operační paměti zajistí slušný výkon (připomeňme však, že nový iPad počítá taky s dvoujádrovým CPU).

S dotykovým perem na obrázky i text

Přiložený S-Pen  se dá použít při psaní textů, tvorbě obrázků a své využití nalezne i v předinstalované aplikaci softwarového vybavení od Adobe. Program na úpravu obrázků a fotek Photoshop Touch představí s pomocí dotykového pera širokou škálu možností. Na displeji s rozlišením 1280 x 800 budou navíc i drobné operace přehledné. Jak se stal tabletem, přišel přístroj o telefonické funkce. Pro spojení se světem využije člověk Wi-Fi či Bluetooth 3.0. Na výběr pak bude několik variant s rozdílnou vnitřní pamětí pro ukládání souborů.

 

Právě se děje

Další zprávy