Samsung Galaxy Tab 2 přijde i v desetipalcové verzi

Adam Fiala
29. 2. 2012 6:45
Sedmipalcový model tabletu Samsung galaxy Tab 2 dostane i alternativu
Samsung Galaxy Tab 2
Samsung Galaxy Tab 2 | Foto: Samsung

Samsung rozhodně neztrácí čas. Další generace tabletu Samsung Galaxy Tab 2 ještě nepřišla ani do obchodu a společnost už oznámila, že chystá uvedení druhého modelu. Galaxy Tab 2 tak kromě sedmipalcového modelu nabídne i model s úhlopříčkou obrazu deset palců. Oba tablety by přitom měly disponovat Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich.

Původní desítka patří k úspěchům Samsungu

Už první generace tabletů umožňovala zákazníkovi velký výběr co do velikosti přístroje, většinou ale přicházely s mírným zpožděním a s trochu jinou výbavou. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus přišel třeba s rozšířením velikosti paměti pomocí SD slotu, přízni nakupujících se ale dlouhodobě těší největší Galaxy Tab 10.1. Právě do této velikosti nakonec doroste i Galaxy Tab 2, vybavený dvoujádrovým procesorem.

Novinky na Mobile World Congress

Samsung tablety představil na Mobile World Congress 2012, který se koná v Barceloně a zaměřuje se hlavně na technologie mobilních telefonů. Desetipalcový model nenabídne žádné zlepšení oproti sedmičce, aby oba splňovaly cíl Samsungu vyrovnat se tabletům levnější kategorie. Ty se díky Kindle Fire dočkaly pozitivního ohlasu a sám Amazon nyní plánuje uvést větší verzi. Zajímavější tak možná bude desetipalcový smartphone Galaxy Note.

 

Právě se děje

Další zprávy