Dropbox zdvojnásobil kapacitu pro ukládání dat

tl
20. 7. 2012 7:56
Dropbox zdvojnásobil uživatelům úlozný prostor. Ceny ponechal
Logo cloudové služby Dropbox
Logo cloudové služby Dropbox | Foto: droid-life.com

Cloudová služba Dropbox, umožňující synchronizaci souborů mezi více zařízeními, zdvojnásobila platícím uživatelům jejich úložný prostor. Reagovala tak na dlouhodobé prosby a kritiku uživatelů, kteří si stěžovali na horší podmínky než u konkurence.

Připravuje se i účet 1 TB

Uživatelé, kteří si tak dříve platili účet Pro 50, mají nyní 100 GB úložného prostoru za stejnou cenu, za jakou si platili původních 50 GB. To stejné platí u účtu Pro 100, jeho kapacita se zdvojnásobila na 200 GB. Za 100 GB tak uživatelé Dropboxu zaplatí 9,99 dolarů měsíčně nebo 99 dolarů ročně, za rok užívání 200 GB zaplatí uživatelé 199 dolarů za rok.

Nově je také na Dropboxu k dispozici účet, v rámci kterého mohou jeho uživatelé ukládat data na úložný prostor s kapacitou 500 GB. Za jeho roční užívání musí ale uživatelé zaplatit už 499 dolarů, což je v přepočtu více než deset tisíc korun. Tým pracující na vývoji Dropboxu navíc slíbil, že v budoucnu nabídne i účet s kapacitou 1 TB.

Konkurentů přibývá

Dropbox je nucen své služby zkvalitňovat a zlevňovat především proto, že nabídka cloudových služeb neustále houstne a také se po nich zvyšuje poptávka. Většina služeb je navíc stále levnějších, než je Dropbox. Patří mezi ně například SugarSync, SkyDrive od Microsoftu nebo Google Drive od Googlu.

 

Právě se děje

Další zprávy