Sony vidí boudcnoust v cloudu a koupilo firmu Gaikai

tl
4. 7. 2012 17:19
Už nebude potřebovat konzolí. Sony chystá vlastní cloudovou herní službu

Japonská společnost Sony dala najevo, že vidí velký potenciál v cloudových službách a oficiálně oznámila, že za 380 milionů dolarů odkupuje herní cloudovou platformu Gaikai.

Přichází tak možná éra, kdy i ty nejvýkonnější hry bude možné hrát na skoro jakékoliv obrazovce a nebude k tomu potřeba žádná konzole, ani jiný výkonný hardware. Jediné, co bude k takovému hraní nutné, je připojení k vysokorychlostnímu internetu.

Firma Gaikai už v této době dodává službu pro cloudové hraní do chytrých televizorů značek LG a Samsung. Jejich vlastníci si tak mohou za poplatek v hodnotě několika dolarů na svém televizoru zahrát nejnovější hry, bez nutnosti pořizovat si konzoli.

Celé vykreslování graficky náročné hry totiž probíhá na vzdálených cloudových serverech a obraz hry je následně skrz internet posílán do televizoru. Prodlevy mezi stisknutím tlačítka na ovladači a zobrazením požadovaného úkonu na televizi jsou přitom minimální a hraní je tak téměř totožné, jako to na běžných konzolích.

Sony se zatím oficiálně nevyjádřilo, co přesně s firmou Gaikai provede, ale je jasné, že na její bázi vytvoří nějakou vlastní cloudovou službu, kterou bude následně integrovat do svého PlayStationu a dalších zařízení. Dává tak uživatelům poměrně jasně najevo, že konzole už možná potřebovat nebudeme, a že budoucnost je v cloudu.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy