SkyDrive přidává funkce, aby se vyrovnal iCloud

Adam Fiala
5. 3. 2012 2:49
Cloud Microsoftu chystá vylepšení. Pozná se to hlavně u Windows 8
Cloudová služba úložiště dat od Microsoftu.
Cloudová služba úložiště dat od Microsoftu. | Foto: Aktuálně.cz

Jednou přijde doba, kdy bude mít každý svůj cloud, vzdálené úložiště s obsahem, ke kterému budeme mít přístup z jakéhokoli přístroje. Apple už úspěšně obsluhuje iCloud, Microsoft má SkyDrive, který plánuje pro větší atraktivitu o poznání vylepšit. Hlavní slovo má v takovém případě uživatelská vstřícnost, přístupnost a cena.

Aplikace pro Windows 8

Už nyní si můžete SkyDrive od Microsoftu pořídit (základních 25 GB je bezplatných), spravovat se dá ale jedině přístupem přes internetový prohlížeč. Microsoft ale chystá i softwarovou aplikaci SkyDrive, prostřednictvím které bude moct uživatel spravovat svůj účet na SkyDrive podobně jako prochází soubory na svém počítači. V plánu je aplikace ve formátu uživatelského prostředí Metro pro Windows 8.

Zvětšete svůj cloud za poplatek

Dalším užitečným doplňkem může být funkce zkrácených internetových odkazů, díky kterým uživatel snadněji bude sdílet vybrané soubory s uživateli na internetu, například prostřednictvím sociálních sítích jako Twitter. SkyDrive by také měl spustit podporu dokumentům v otevřeném formátu. Server Engadget pak přišel s nepotvrzenými informacemi ohledně navýšení kapacity. Vedle 25 GB by si uživatel mohl za deset dolarů ročně připlatit dalších 20 GB, za pětadvacet dolarů získá navrch 50 GB a za padesát dolarů pak 100 GB.

 

Právě se děje

Další zprávy