Díky updatu je Nook Color multimediálnější

Adam Fala
14. 12. 2011 4:59
Barnes & Noble obohatili svou barevnou čtečku Nook Color o nové vymoženosti
Barvená čtečka e-knih Nook Color.
Barvená čtečka e-knih Nook Color. | Foto: Aktuálně.cz

Přenosná zařízení značky Barnes & Noble, mezi které se řadí čtečky, tablety a jejich hybridy, nemají v Čechách zatím velkou tradici a přízeň. Stojí však za pozornost jako vážná konkurence světových značek. Americké knihkupectví Barnes & Noble uvedlo letos na trh kupříkladu Nook Tablet, s kterým se pustil do boje na žhavém území tabletů. Tam stále svádí boj výrobek od Applu spolu s Androidí konkurencí a Kindle Fire od Amazonu. Starší model čtečky Nook Color, který je svými technickými možnostmi více tabletem než čtečkou, dostal nedávno nové vybavení.

Bez elektronického inkoustu, ale barevně

Snadno se tak stane lákadlem v souboji o zákazníka, který hledá vhodný dárek za rozumnou cenu. Nook Color se prodává za dvě stě dolarů a používá dotykovou obrazovku s barevnými proporcemi, takže zvládá i obrázkové publikace a dětské knihy. Nepoužívá technologii elektronické papíru, ale stále se soustředí na prezentaci knih, časopisů a novin. Zvládne však i podporované aplikace a přístup k internetu.

Komiksy i filmy

Kdo však v mládí hltal komiksy a v dospělosti na ně nezanevřel, toho potěší nová podpora komiksového obsahu na Nook Color. Nová dobrodružství slavných superhrdinů od nakladatelství Marvel tak může čtenář pohodlně stahovat do Nooku a prohlížet na kvalitním sedmipalcovém displeji. Druhou novinkou je sledování filmů z internetu. Nook nyní spolupracuje se službami Netflix a Flixster. K dispozici jsou čtenářům televizní show i kinohity. Vlastně je třeba si položit otázku, na co čtečka knih, když se na ní díváme na filmy.

 

 

Právě se děje

Další zprávy