Aplikace týdne: výběr podle NY Times pro iPhone

Adam Pešek
2. 12. 2011 8:52
Prestižní deník The New York Times vybírá nejlepší aplikace pro iPhone. Je mezi nimi například zápisník na cesty, synchronizace internetového prohlížeče nebo populární hra Angry Birds
Foto: Reuters

Žebříčky a tipy na takzvané must-have aplikace, neboli to co ve vašem telefonu nesmí chybět, sestavuje řada serverů a svůj má i prestižní americký deník The New York Times. Tentokrát vybíral pro smartphony společnosti Apple a iPhone se podle něj neobejde bez následujících aplikací, přičemž běžně používané sociální sítě záměrně nezahrnuje.

Google (zdarma)
Největší vyhledávač sice lze používat i přes webový prohlížeč, tato aplikace však výrazně šetří čas. Hlasové ovládání funguje jak má a telefonu tak stačí říct, co zrovna chcete najít.

Soundhound (zdarma nebo za 5 dolarů)
O programu Shazam, jenž rozpoznává právě hrající skladby, už jistě mnozí slyšeli a Soundhoud je v podstatě to samé. Pouze o něco rychlejší a s více možnostmi. Za pět dolarů navíc nejste limitováni počtem rozpoznaných písniček.

Hipstamatic (2 dolary)
Jednoduchý a funkční editor fotografií se slušnou porcí možností. Za další dolar navíc dostanete několik dalších efektů.

Evernote (zdarma)
V podstatě se jedná o jakýsi digitální zápisník na cesty, který umožňuje synchronizaci s počítačem. Kromě klasického psaní vzkazů můžete vkládat fotky a video či audio záznamy.

Angry Birds (1 dolar)
Bestseller mezi mobilními hrami. Pomocí opeřenců vystřelovaných z katapultu musíte ničit zelená prasata, jež se nedokáží schovat ani za nejroztodivnější překážky.

Urbanspoon (zdarma)
Nevíte co si dát k obědu případně kde? Tato aplikace vám vybere recept dle zadaných požadavků nebo na internetu najde nedalekou restauraci.

Star Walk (3 dolary)
Velký a malý vůz dokáže na hvězdné obloze určit asi každý, s dalšími souhvězdími už by ale mohl být problém. Nikoliv však pro tuto aplikaci, která po zaměření nočního nebe začne výklad o tom, co právě vidí.

Firefox Home (zdarma)
Neustálé zadávání hesel, které máte v počítači uložené, je trochu otrava a mimo jiné kvůli tomu vznikla aplikace Firefox Home. Ta synchronizuje data z internetového prohlížeče mezi telefonem a počítačem.

Quickoffice Mobile Suite (5 dolarů)
Jak už název napovídá, jedná se o mobilní kancelářský balík. Složité dokumenty v něm sice budete vytvářet jen obtížně, na základní úpravy ale bez problémů stačí.

Redlaser (zdarma)
Redlaser je užitečný pomocník při nakupování oblečení. Sice nikomu neprozradí, jak mu to v daném kousku sekne, ovšem po naskenování čárového kódu porovná ceny jednotlivých obchodů a vybere ten nejlevnější.

 

Právě se děje

Další zprávy