Slovenský Orange si výrazně polepšil

ČTK, eko
14. 2. 2006 10:40
Bratislava - Silnější z dvojice slovenských mobilních operátorů Orange Slovensko zvýšil v loňském roce výnosy meziročně o 11,6 procenta na 21,44 miliardy slovenských korun.

Zisk společnosti před zdaněním, odpisy, úroky a amortizací (EBITDA) stoupl o 12,1 procenta na 9,7 miliardy Sk. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval generální ředitel společnosti Pavol Lančarič.

Počet aktivních zákazníků operátora se loni zvýšil o 6,7 procenta na 2,52 milionu. Průměrný měsíční výnos na zákazníka (ARPU) v roce 2005 stoupl meziročně o 0,7 procenta na 702 Sk.

"Při stabilní, případně klesající průměrné úrovni cen nás těší pokračující růst ARPU, tažený zejména využíváním služeb, především datových. Výnosy z jiných než hlasových služeb, s výjimkou služby SMS, vzrostly v meziročním porovnání o 93 procent," uvedl Lančarič.

Většinu zákazníků, 54 procent, tvoří klienti fakturovaných služeb. Investice mobilního operátora loni stouply na 4,31 miliardy Sk z 2,59 miliardy korun v předchozím roce.

Orange Slovensko ovládá firma Orange S.A., jejímž většinovým vlastníkem je France Télécom.

Druhý mobilní operátor na Slovensku, T-Mobile, zatím výsledky hospodaření za loňský rok nezveřejnil. Společnost ale informovala, že se jí zvýšil počet zákazníků o šest procent na 2,02 milionu klientů.

 

Právě se děje

Další zprávy