Quelle se chce zbavit Neckermanna

dkl, ČTK
28. 11. 2006 13:00
Berlín - Snižování nákladů a prodej německých obchodů provází změny ve firmě KarstadtQuelle. Zbavit se chce i divize Neckermann.

Zástupci firmy odkryli dva možné způsoby, jak toho dosáhnout. Buď firma vydá své akcie a na burze ji tak mohou koupit akcionáři, nebo dojde k přímému prodeji celé společnosti.

Německá společnost se chce totiž věnovat své prioritě - zasilatelské divizi Quelle, která je dobře známá i českým zákazníkům. Tu ale chce posunout do 21. století. Quelle tak omezí produkci tištěných katalogů a zaměří se na prodej přes internet a teleshoping.

KarstadtQuelle je jednou z největších maloobchodních společností v Německu, která nyní prochází dlouhodobou restrukturalizací. V jejím rámci prodává obchody a snižuje počet zaměstnanců, aby se tak lépe vyrovnala se slabými výdaji spotřebitelů v Německu.

KarstadtQuelle se chce mimo Německo zaměřit hlavně na střední a východní Evropu a Rusko. Aktivity Quelle ve Francii, Portugalsku a Španělsku prodá a v příštím roce ukončí činnost v Belgii a Nizozemsku.

Foto: Quelle

Tržby zasilatelské divize za tři čtvrtletí letošního roku klesly o deset procent. Na celkových tržbách se divize podílí více než 40 procenty, napsaly agentury AP a Reuters.

Přitom v Česku se zásilkové službě Neckermann celkem daří. V loňském roce hospodařila s čistým ziskem 10,4 milionu korun při tržbách převyšujících půl miliardy.


 

 

Právě se děje

Další zprávy