Miliardový byznys: Které filmy nejvíc vydělávají?

Miliardový byznys: Které filmy nejvíc vydělávají?
14. Alenka v říši divů 
 Americký režisér Tim Burton měl na zpracování klasiky Lewise Carrolla k dispozici necelých 200 milionů. Poutavě natočené rodinné fantasy s Johnny Deppem a Anne Hathaway vydělalo celosvětově 1,024 miliardy dolarů.
13. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 
 Do kontroverzně přijatého pokračování kultovních Hvězdných válek vložil George Lucas, který film i produkoval, 115 milionů dolarů. Navzdory kritickým hlasům skalních fanoušků utratili diváci za první epizodu Star Wars 1,027 miliardy dolarů.
12. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna  
 Johnny Depp jako věhlasný pirát Jack Sparrow a čarokrásná Penélope Cruz dokázali povznést průměrný velkofilm na kasovní trhák, jehož konečné tržby překonaly miliardovou hranici.
11. Toy Story 3: Příběh hraček 
 Výroba animovaného příběhu obživlých hraček spolkla 200 milionů dolarů, ale vyplatilo se. Film se dočkal nadšeného přijetí nejen kritiky, ale hlavně diváků napříč generacemi. Tržby se vyšplhaly na 1,063 miliardy.
Foto: Warner Bros.
12. 6. 2013 16:30

Hollywoodská továrna na sny vyprodukuje každoročně desítky filmů, ale pouze hrstce vyvolených se podaří s tržbami přehoupnout přes snovou hranici miliardy dolarů. Podívejte se na aktuální žebříček patnácti nejvýdělečnějších filmů historie. Kolik peněz vydělaly slavné snímky jako Titanic, Avatar, Avengers nebo Iron Man 3?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Filmové hity 2013: Na co budeme letos chodit do kina?

Módní policie v Cannes: Komu to na červeném koberci (ne)slušelo?

Velký Gatsby: Víc módní než filmová událost

 

Právě se děje

Další zprávy