Kellnerovi bankéři vítězí v boji o ruskou pojišťovnu

rg
13. 11. 2007 9:10
První bitvu o Ingosstrach má PPF Investments za sebou

Moskva - Český nejbohatší muž Petr Kellner slaví první vítězství ve svém boji o velkou ruskou pojišťovnu s tamním oligarchou Olegem Děripaskou.

Arbitrážní soud města Moskvy vyhověl návrhu žalobců Investicionnaja iniciativa a Novyj kapital, které ovládá PPF Investments, jež spravuje mimo jiné miliardy Petra Kellnera, ve sporu proti pojišťovně Ingosstrach.

"Soud vydal předběžné opatření, jímž Federální službě pro finanční trhy zakázal schválit a zaregistrovat dodatečnou emisi akcií Ingosstrachu. Zákaz trvá až do projednání případu a vynesení pravomocného rozsudku," sdělil Jan Piskáček z PPF Investments.

Společnosti Investicionnaja iniciativa a Novyj kapital jsou minoritními akcionáři v pojišťovně Ingosstrach. A Děripaska chtěl jejich vliv ve skupině omezit.

Skupina PPF Investments v říjnu zpochybnila rozhodnutí mimořádné valné hromady akcionářů Ingosstrachu, na níž nebyla pozvána a která bez jejich vědomí navýšila základní kapitál z dvou a půl miliardy rublů na deset miliard rublů. Tím by se výrazně snížil majetkový podíl PPF Investments v ruské pojišťovně.

O valné hromadě se prý dozvěděli až z médií. Přitom zákon Ruské federace o akciových společnostech stanovuje, že o mimořádné valné hromadě musí být akcionáři uvědomeni stanoveným zákonným způsobem.

Souvislosti:

 

Právě se děje

Další zprávy