Kellnerovi bankéři bojují o pojišťovnu v Rusku

hpv
16. 10. 2007 16:45
Kellnerovy plány ruší miliardář Děripaska

Praha/ Moskva - Společnosti patřící do skupiny PPF Investments bojují o obří ruskou pojišťovnu Ingosstrach.

Kellnerovi bankéři, jak se PPF Investments přezdívá, proto zpochybnili rozhodnutí mimořádné valné hromady akcionářů Ingosstrachu, která bez jejich vědomí navýšila základní kapitál. Ten by se měl navýšit ze současných 2,5 miliardy rublů na deset miliard.

Navýšením by se výrazně snížil majetkový podíl PPF Investments v pojišťovně. Společnosti kolem PPF nyní vlastní celkem 38,46 procent akcií a podle neoficiálních informací za ně zaplatily asi sedmnáct miliard korun. 

Lidé ze společností kolem PPF tvrdí, že na valnou hromadu nebyli vůbec pozváni. "O jejím konání jsme se dozvěděli až z médií. Valná hromada tak proběhla s porušením zákonů i práv akcionářů," uvádí se v tiskové zprávě.

"Podle zákona Ruské federace o akciových společnostech všichni akcionáři musí být informováni zákonem stanoveným způsobem v případě, že se přijímá rozhodnutí o konání mimořádné valné hromady, což se v případě Ingosstrachu  nestalo," stojí v prohlášení PPF Investments.

Proti více než 38procentnímu podílu ostře vystupuje ruský miliardář Oleg Děripaska, který v pojišťovně vlastní většinový podíl.

 

Právě se děje

Další zprávy