Bankéř se zřekl bonusů, tratí přes dva miliony liber

Ekonomika Ekonomika
22. 2. 2010 23:25
Jeho Lloyds Banking Group je stále ve velmi červených číslech
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Londýn - Další z velkých bankovních hráčů v pondělí oznámil, že se s ohledem na špatné výsledky zříká tučných ročních bonusů.

Tentokrát jde o výkonného ředitele finanční skupiny Lloyds Banking Group Erica Danielse. Rozhodl se odmítnout bonus přesahující 2 miliony liber.

"Pan Daniels informoval představensto Lloyds, že se vzdává odměn. Učinil tak již druhý rok po sobě," citovala BBC předsedu představenstva Wina Bischoffa. "Nejde jen o červená čísla. Ale také o fakt, že se spolu s kolegy snaží zlepšit hospodářské výsledky. A všechnu jejich snahu by odsunuly do pozadí diskuse o vysokých odměnách bankéřů...," dodal.

BBC jeho prohlášení citovala s dovětkem, že plat ve výši zhruba milion liber si Daniels ponechá.

Daniels se tak postavil vedle ředitele Royal Bank of Scotland Stephena Hestera. Také ten se prémií zřekl. A stejně jako Lloyds, i Royal Bank je stále v červených číslech.

Obě banky se kvůli globální finanční krizi dostaly koncem roku 2008 na pokraj kolapsu a byly nuceny požádat o pomoc vládu. Stát je tak od roku 2009 vlastníkem majoritních podílů v obou skupinách.

Podle listu Financial Times už během tohoto týdne bude muset Lloyds přiznat, že hrubá ztráta za minulý rok přesáhl 7 miliard liber.

 

Právě se děje

Další zprávy