Bank of Americka propustí více než desetinu zaměstnanců

Ekonomika Reuters Ekonomika, Reuters
12. 12. 2008 9:24
Banka se ve třetím čtvrletí rekordně propadla, zisk klesl o 68 procent

Washington - Zdání někdy klame. Přesvědčili se o tom zaměstnanci Bank of America, kteří si mysleli, že jejich banka je ta nejzdravější na trhu. Omyl. Během tří let musí propustit až 35 tisíc zaměstnanců.

Bank of America spadla do rekordní ztráty. Její zisk ve třetím čtvrtletí klesl o 68 procent na 1,18 miliardy dolarů (přes 21,5 miliardy korun), za což mohou ztráty z hypoték a dalších dluhů. Svou roli sehrálo také převzetí tří společností Countrywide Financial, Merrill Lynch a La Salle Bank během jediného roku.

Banka, které celkově zaměstnává přes 300 tisíc lidí, tak musí přistoupit ke škrtům. I těm personálním. Z firmy odejde 11 procent zaměstnanců, píší agentury. Banka však dodává, že ještě nedokončila analýzu toho, které pozice a kde bude rušit.

První spekulace o tom, že situace v Bank of America není zdaleka tak růžová, se objevily už koncem listopadu. Třetí největší americká banka podle aktiv totiž během finanční krize spolykala mnoho hypoték Countrywide, největšího nezávislého poskytovatele hypoték v USA.

 

Právě se děje

Další zprávy