Alitalia bude mít příjemnější letušky

13. 11. 2005 0:00
Miláno - Šéf italských aerolinií Giancarlo Cimoli prohlásil, že jeho palubní personál by měl být příjemnější.

Alitalia se má také zaměřit na své klíčové trhy a neměla by se snažit konkurovat na nejvytíženějších trasách. Řekl to výkonný ředitel společnosti v rozhovoru pro italský deník Corriere della Sera.

Italský dopravce prochází finanční restrukturalizací, a podle Cimoliho potřebuje také nové a lepší dohody se společnostmi provozujícími letiště.

"Musíme myslet na naše klienty. Alitalia musí být společnost, kde se letušky a stewardi smějí více a pomůžou vám i se zavazadlem." řekl Cimoli.

Šéf společnosti reaguje na stížnosti pasažérů na špatnou obsluhu a na sérii stávek, které následovaly poté, co Alitalia oznámila snížení stavů.

Alitalii čeká v pondělí navýšení kapitálu o miliardu eur. Ačkoliv firma novou emisi nabízí s velkým diskontem, mnoho investorů tvrdí že o akcie zadlužené firmy stejně nemají zájem. Podle šéfa investičního oddělení Deutsche Bank Riccarda Bruniho, který má operaci na starosti, je cenová nabídka ve výši 0,80 eur na akcii odpovídající.

Akcionáři si mohou koupit na každé 2 stávající koupit 13 nových akcií. Držitelé obligací mohou stejný počet akcií obdržet na každých 60 cenných papírů.

V pátek se akcie Alitalie propadly poté, co byla oznámena cenová nabídka. Další pokles se očekává v pondělí, kdy se začne s předkupními právy na akcie obchodovat.

"Rozhodně se nechceme stát nízkonákladovými aerolinkami, ale také nemůžeme dosáhnout úrovně Air France-KLM nebo Lufthansy," řekl šéf Alitalie Cimoli v rozhovoru. Jeho firma by měla soupeřit se španělskými aerolinkami Iberia.

Cimoli také dodal, že by firma měla posílit postavení na domácím trhu a také na letech do východní Evropy, dálného Východu, Ameriky a severní Afriky. "Evropa je těžký trh," řekl Cimoli.

 

Právě se děje

Další zprávy