Ryanair mění pravidla pro přepravu zavazadel, chce omezit zpoždění

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
9. 1. 2018 15:25
Od příštího týdne budou muset cestující bez přednostního nástupu odevzdat větší ze dvou zavazadel k bezplatnému uložení do nákladního prostoru.
RyanAir
RyanAir | Foto: RyanAir

Dublin - Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair od začátku příštího týdne změní pravidla pro přepravu zavazadel, aby urychlila nástup cestujících a omezila zpoždění.

Na palubu si od pondělí 15. ledna budou moci vzít dvě zavazadla pouze ti zákazníci, kteří si připlatí za přednostní nástup do letadla. Společnost zároveň u zavazadel přepravovaných v nákladním prostoru zvýší váhový limit na 20 kilogramů z dosavadních 15 kilogramů a sníží poplatek na 25 eur (zhruba 640 korun) z dřívějších 35 eur.

Ryanair dosud umožňoval všem cestujícím brát si na palubu jedno menší a jedno větší zavazadlo. V září však oznámil, že se rozhodl pravidla změnit, protože vysoký počet lidí přinášejících si na palubu dvě zavazadla působí zpoždění letů kvůli problémům s nedostatečným úložným prostorem.

Od příštího týdne tak budou muset cestující bez přednostního nástupu odevzdat větší ze dvou zavazadel k bezplatnému uložení do nákladního prostoru.

Firma původně chtěla začít uplatňovat nová pravidla již v listopadu loňského roku, později však jejich zavedení odložila na 15. ledna. "Připomínáme zákazníkům, že od pondělí si budou moci na palubu letadla vzít dvě zavazadla pouze cestující s přednostním nástupem," uvedl dnes marketingový ředitel firmy Kenny Jacobs.

"Urychlí to nastupování a eliminuje zpoždění," dodal. Přednostní nástup lze zakoupit současně s rezervací letenky za příplatek pět eur, nebo dodatečně za šest eur.

 

Právě se děje

Další zprávy