Pošta bez zdůvodnění zrušila aukci nemovitostí na Pankráci. Má o ně zájem Praha

ČTK ČTK
Aktualizováno 29. 9. 2023 18:31
Pošta bez zdůvodnění zrušila aukci nemovitostí na Pankráci. Má o ně zájem Praha

Česká pošta v pátek bez udání důvodu zrušila elektronickou aukci tří nemovitostí v Praze 4 z minulého týdne. Celkem za ně měla od vítěze získat téměř 400 milionů korun, řekl mluvčí České pošty Matyáš Vitík. O nemovitosti projevil zájem pražský magistrát, který v pondělí oznámil, že bude usilovat o zrušení aukce. Radní hlavního města Adam Zábranský (Piráti) uvedl, že rozhodnutí vítá a s poštou chce jednat o odkupu budov. O důvodu zrušení aukce informaci nemá. Praha podle něho nabídla poště za nemovitosti vyšší cenu, než za jakou se vysoutěžily.

Podle Vitíka podmínky aukce umožňují její zrušení až do podpisu kupní smlouvy s vítězem, který za jednotlivé nemovitosti nabídl nejvyšší cenu. "Vítěz tedy nebude vyzván ke složení kupní ceny a nebude s ním podepsána kupní smlouva," řekl Vitík. Dodal, že k této podmínce neměli účastníci aukce žádné výhrady.

Pošta podle mluvčího nyní vyhodnocuje alternativy, jak s nemovitostmi v Praze 4 dále naložit, aby výnos z případného prodeje mohla využít ještě v letošním roce. Nejvyšší vyvolávací cenu, přes 310 milionů korun, měla budova v ulici Na Strži. Do aukce šel také zastavěný pozemek s garážemi o výměře 849 metrů čtverečních s vyvolávací cenou přes 31 milionů korun. Třetí nabízenou nemovitostí byl pozemek o rozloze 88 metrů čtverečních, za který pošta žádala nejméně 400 000 korun.

Pošta už dříve uvedla, že hodlá v aukci nabídnout i budovu hlavní pošty v Jindřišské ulici v centru hlavního města. O nemovitost rovněž projevil zájem pražský magistrát.

 

Právě se děje

Další zprávy