Obchodní řetězec Hruška loni téměř zdvojnásobil zisk, má 457 prodejen

ČTK ČTK
11. 11. 2015 16:05
Síť prodejen Hruška loni zvýšila zisk o 79 procent na 199 milionů korun. Tržby stouply o dvě procenta na 7,68 miliardy korun. Společnost měla loni 457 prodejen a 3442 zaměstnanců. Řetězec, který má prodejny hlavně na Moravě a ve východních Čechách, patří Pavlu Hruzíkovi, Jarmile Plevové a Janě Škrabalové.
Obchodní řetězec Hruška
Obchodní řetězec Hruška | Foto: ČTK

Praha - Maloobchodní řetězec Hruška loni zvýšil zisk o 79 procent na 199 milionů korun. Tržby stouply o dvě procenta na 7,68 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

"Rozšířením sítě prodejen došlo k mírnému nárůstu maloobchodních tržeb. Nárůst byl doprovázen zvýšením osobních nákladů, avšak poklesem výkonové spotřeby," uvádí firma ve zprávě. Pro letošní rok má řetězec naplánovaný zisk před zdaněním 140 milionů korun.

Hruška loni vynaložila na investice 91 milionů korun. "Rok 2014 pokračoval stabilizací maloobchodního trhu. Považujeme úroveň cen a kvalitu služeb za limitující faktor úspěšnosti všech firem působících na trhu," uvedla firma.

Maloobchod Hruška patří v Česku k největším prodejním sítím. Řetězec, který má prodejny hlavně na Moravě a ve východních Čechách, patří Pavlu Hruzíkovi, Jarmile Plevové a Janě Škrabalové. Společnost měla loni 457 prodejen a 3442 zaměstnanců.

 

Právě se děje

Další zprávy