Leo Express míří na Ukrajinu, spustí autobusovou linku do Mukačeva

ČTK ČTK
1. 10. 2015 11:25
Autobusová linka začne ze slovenských Košic do ukrajinského Mukačova jezdit od 16. října. Naváže na železniční spojení Leo Express mezi Prahou a Košicemi. Cena jízdenek by měla začínat na 21 eurech (583 korun).
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Leo Express

Praha - Leo Express spustí od 16. října autobusovou linku ze slovenských Košic do ukrajinského Mukačeva. Ta má navazovat na železniční spojení dopravce mezi Prahou a Košicemi. Cena jízdenek, které dopravce začal prodávat dnes, by měla začínat na 21 eurech (583 korun).

Podobně firma provozuje autobusovou linku, která na železniční spojení navazuje v Bohumíně a pokračuje do polského Krakova.

"Region Podkarpatské Rusi je zajímavý jak z pohledu turistického potenciálu, tak z pohledu pravidelné dopravy za pracovními příležitostmi," uvedl ředitel Leo Expressu pro střední a východní Evropu Peter Koehler. Kromě Mukačeva bude autobus Leo Expressu stavět v Užhorodu, ve slovenské obci Sobrance, v Michalovcích a v Košicích.

Autobusovou linku mezi Prahou a Mukačevem nyní podle internetových vyhledávačů spojení provozují například tuzemský RegaBus, Tov Lubert Janoshbus či P.P. Ščoka.

 

Právě se děje

Další zprávy