Leo Express míří na jih Čech, startuje autobusovou linku

ČTK ČTK
12. 6. 2015 14:31
Druhá autobusová linka Leo Express má čtyřikrát denně spojovat Prahu s Táborem, Veselím nad Lužnicí, Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem.
Autobus Leo Express
Autobus Leo Express | Foto: Leo Express

Praha - Společnost Leo Express spustí v neděli svoji druhou autobusovou linku. Po spoji navazujícím na vlaky dopravce z Bohumína do Krakova budou autobusy Leo Express Easy nově čtyřikrát denně spojovat Prahu s Táborem, Veselím nad Lužnicí, Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem

Autobusy jsou plně integrované do rezervačního systému společnosti a jsou časově navázané na pravidelný provoz vlaků Leo Express mezi Prahou, Olomoucí, Ostravou, Starým Městem, Košicemi a Krakovem. V Praze budou vyjíždět z autobusového nádraží na Florenci i z hlavního nádraží v Praze vedle zastávky vlaků Leo Express.

Autobusové spoje Leo Express vypravuje ve spolupráci s regionálními dopravci. "Pokračujeme v budování naší sítě vlaků a autobusů, které spojuje standard služeb Leo Express, jakými jsou profesionální stevardi, občerstvení či připojení k Wi-Fi na palubě a výhody našeho věrnostního programu Smile klub, a plánujeme ji dále rozšířit do celé střední Evropy," uvedl výkonný ředitel společnosti Peter Koehler.

Leo Express je český železniční soukromý dopravce, který v listopadu 2012 začal přepravovat cestující na trase mezi Prahou a Ostravou. Od roku 2013 Leo Express provozuje linku do Starého Města u Uherského Hradiště a od loňska také do Košic. Za rok 2013 přepravila společnost více než 800 000 cestujících.

Největší český dálkový autobusový dopravce Student Agency loni přepravil 6,7 milionu cestujících. Jen v letošním roce zavedl tři nové linky. První byla slovenská z Bratislavy do Banské Bystrice, poté z Brna přes Žilinu do Martina. Od 12. června zavedl novou linku z Ostravy do polských měst Katovice a Krakov. Celkem jezdí kromě Česka do 15 zemí Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy