Kdo je nejbohatší Češka Renáta Kellnerová: Věnuje se charitě, vzdělávání, ale i koním

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
6. 10. 2021 11:56
Čtyřiapadesátiletá Renáta Kellnerová se po úmrtí manžela Petra Kellnera stala správkyní jeho pozůstalosti. Dědické řízení sice zatím nebylo uzavřeno, očekává se ale, že zůstane většinovou majitelkou společnosti PPF i po jeho vypořádání. Vedle toho se Kellnerová dlouhodobě věnuje charitě i vzdělávání. Podívejte se na profil ženy, která aktuálně stojí v čele žebříčku nejbohatších Čechů a Češek.
Anna Kellnerová před Global Champions League playoffs 2018
Anna Kellnerová před Global Champions League playoffs 2018 | Foto: ČTK

Osobní život

Kellnerová, narozená 4. července 1967, byla druhou manželkou Petra Kellnera. Mají spolu tři dcery. Jednou z nich je úspěšná parkurová závodnice Anna Kellnerová (na snímku), jejímž partnerem je jeden z nejbohatších Čechů Daniel Křetínský.

O soukromí rodiny Kellnerových se veřejně ví jen málo. Podle tisku se Kellnerová s budoucím manželem seznámila, když se v PPF ucházela o práci. Podle dostupných informací se podobně jako její letos na jaře tragicky zesnulý manžel zajímá o výtvarné umění, vlastní třeba rozsáhlou kolekci fotografií Josefa Sudka. V uplynulých dekádách se věnovala hlavně charitativní práci, zejména podpoře vzdělávání.

 

Právě se děje

Další zprávy