Kdo je nejbohatší Češka Renáta Kellnerová: Věnuje se charitě, vzdělávání, ale i koním

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
6. 10. 2021 11:56
Čtyřiapadesátiletá Renáta Kellnerová se po úmrtí manžela Petra Kellnera stala správkyní jeho pozůstalosti. Dědické řízení sice zatím nebylo uzavřeno, očekává se ale, že zůstane většinovou majitelkou společnosti PPF i po jeho vypořádání. Vedle toho se Kellnerová dlouhodobě věnuje charitě i vzdělávání. Podívejte se na profil ženy, která aktuálně stojí v čele žebříčku nejbohatších Čechů a Češek.
Gymnázium Open Gate
Gymnázium Open Gate | Foto: ČTK

Další aktivity

Kellnerová je zakladatelka a předsedkyně správní rady Nadace The Kellner Family Foundation. Kromě rodinné nadace působí v současnosti také jako členka dozorčí rady akciové společnosti Open Gate, která vlastní stejnojmenné gymnázium a základní školu.

V minulosti pracovala Kellnerová také v orgánech Nadace Educa, předchůdkyně současné Nadace The Kellner Family Foundation. Mezi roky 2013 a 2017 byla předsedkyní představenstva akciové společnosti Czech Equestrian Team, která se zabývá chovem a výcvikem sportovních koní.

Už v letech 1993 až 1997 zasedala v představenstvu společnosti PPF moravskoslezský investiční fond (později se firma přejmenovala na PPF Servis a od roku 2001 nese název Home Credit International) .

 

Právě se děje

Další zprávy