Kellnerovo impérium. Projděte si, co vše nejbohatší Čech vlastnil

Ekonomika Michael Bouška, Ekonomika
Aktualizováno 29. 3. 2021 7:40
Skupina PPF investuje do celé řady odvětví - od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie. Vlastní mimo jiné většinový podíl v tuzemském operátorovi O2 a loni dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME), čímž ovládla mimo jiné televizní skupinu Nova. Momentálně Kellnerova PPF skupuje akcie Monety.
Foto: O2 arena

Budovy a sportovní haly

Reality

Prostřednictvím společnosti PPF Real Estate Holding společnosti investuje do výstavby i kupování nemovitostí. V roce 2017 investovala společnost nejvíce do nemovitostí v Rusku. Na druhém místě co se investic týče je s velkým odstupem Nizozemsko.

O2 arena

Společnost Bestsport vlastní a provozuje pražskou O2 arenu, která má kapacitu až 18 tisíc míst. Původně nesla hala jméno Sazka Arena. Byla otevřena v roce 2004, kdy se v Česku konalo mistrovství světa v ledním hokeji. Hala je multifunkční a lze ji využít nejen jako hokejový stadion, ale i jako halu pro koncerty či atletický stadion.

Hned vedle O2 areny společnost postavila novou multifunkční halu O2 Universum. Ta nabízí 24 sálů, největší pojme čtyři a půl tisíce lidí. Kellnerova PPF navíc ovládla i letňanské letiště, jedno z největších míst v Praze pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem.

 

Právě se děje

Další zprávy