Kellnerovo impérium. Projděte si, co vše nejbohatší Čech vlastnil

Ekonomika Michael Bouška, Ekonomika
Aktualizováno 29. 3. 2021 7:40
Skupina PPF investuje do celé řady odvětví - od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie. Vlastní mimo jiné většinový podíl v tuzemském operátorovi O2 a loni dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME), čímž ovládla mimo jiné televizní skupinu Nova. Momentálně Kellnerova PPF skupuje akcie Monety.
Výroční zpráva PPF 2018 (reprofoto)
Výroční zpráva PPF 2018 (reprofoto) | Foto: Matej Slávik

Bilionový kolos na mnoha nohou

Petr Kellner pravidelně figuroval na prvním místě v žebříčku nejbohatších Čechů. Do žebříčku amerického časopisu Forbes mezi nejbohatší lidi na světě byl poprvé zařazen před 15 lety. Forbes tehdy jeho majetek odhadl na asi 75 miliard korun, čímž se zařadil na listině nejbohatších lidí světa na 224. místo. Nejbohatším Čechem zůstal Kellner i poté, loni v říjnu Forbes odhadl jeho majetek na 293 miliard korun.

Kellnerova skupina PPF investuje do řady odvětví od telekomunikací po biotechnologie. Působí v Evropě, Asii i Severní Americe. Celá skupina vlastní aktiva, jejichž hodnota převyšuje 38 miliard eur (bezmála bilion korun).

  • Portfolio skupiny je velice pestré. V případě poklesu jednoho odvětví si tak firma může kompenzovat ztráty v odvětví jiném.
 

Právě se děje

Další zprávy