Honeywell v Brně investuje čtvrt miliardy, přijme 300 lidí

ČTK ČTK
12. 3. 2015 11:37
V moravské metropoli vznikne největší výzkumné centrum společnosti v Evropě.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Brno - Koncern Honeywell v Brně investuje asi čtvrt miliardy korun (10 milionů amerických dolarů) a přijme 300 zaměstnanců. Dnes společnost zahájila provoz tří nových výzkumných a vývojových laboratoří. V následujících měsících otevře dalších pět. Zástupci firmy to dnes řekli novinářům.

V Brně vznikne největší výzkumné centrum společnosti v Evropě. Honeywell se věnuje vývoji produktů a komplexních řešení v oblastech letecké techniky a automatizace a řízení.

"Jihomoravský kraj je znám jako české Silicon Valley a mimo vynikající infrastruktury je zde také spousta vysoce kvalitních technických talentů," uvedl Jiří Tomíček, generální ředitel Honeywell Technology Solutions (HTS), která je vývojovou a technickou částí koncernu.

Vývojové centrum v Brně otevřel Honeywell v roce 2003. Dnes zde pracuje více než 1500 inženýrů v prostorách o rozloze 33 000 metrů čtverečních.

Letectví, automatizace, řízení

Nové laboratoře v Brně budou podporovat dvě klíčová odvětví společnosti, kterými jsou letectví a automatizace a řízení. Podle vyjádření společnosti mají napomáhat zvyšování kvality, spolehlivosti a účinnosti elektronických a bezdrátových výrobků, kterými jsou například inteligentní termostaty, chytré regulátory či letecké elektrotechnické přístroje. Výzkum v laboratořích pomůže vyvíjet lepší a bezpečnější elektronické přístroje. Výrobky se zde budou zároveň i testovat, aby splňovaly normy na trhu.

"Od roku 2006 jsme svědky stabilního růstu a zvyšování kvalifikace místních inženýrů. Jsme také úspěšní v získávání vysoce talentovaných zaměstnanců napříč Evropou. Proto je rozšíření výzkumného a vývojového centra v Brně dalším logickým krokem," uvedl Suresh Venkatarayalu, prezident Honeywell Technology Solutions.

Přistávací systémy z Brna

Inženýři v Brně vyvíjejí technologie pro místní i globální zákazníky z různých odvětví. Mezi ně patří například bezpečné přistávací systémy pro letadla, satelitní komunikace o počasí pro letadla, systémy řízení leteckého provozu, simulátory kokpitu nebo dálkový software pro poplachová zařízení a bezpečnostní systémy.

Skupina Honeywell dodává komponenty pro letectví, automobilový průmysl, automatizaci a řízení pro domácnosti i průmysl. Honeywell je také výrobcem speciálních materiálů, které jsou využívány v telekomunikacích a elektronickém průmyslu, v automobilovém průmyslu, zařízení pro řízení klimatu, ve stavebnictví, v průmyslu obalů a barev, ale také v zemědělství a farmaceutickém průmyslu. V ČR má dvě výrobní základny - v Brně a Olomouci. Globální výzkumná centra HTS sídlí v České republice, Indii a Číně.

 

Právě se děje

Další zprávy