Hamburger je menší a prázdnější než v reklamě, žalují zákazníci Burger King u soudu

ČTK ČTK
29. 8. 2023 19:06
Americký řetězec rychlého občerstvení Burger King bude muset čelit žalobě, která tvrdí, že jeho hamburgery Whopper jsou příliš malé. Společnost usilovala o zamítnutí této žaloby, soud v Miami to však odmítl, informovala agentura Reuters. Řetězec podle žaloby podváděl hladové zákazníky tím, že jeho Whopper vypadal v upoutávkách mnohem větší, než byl ve skutečnosti.
Na reklamním obrázku přísady "přetékají přes housku", zákazníci se cítí skutečnou velikostí burgeru podvedeni.
Na reklamním obrázku přísady "přetékají přes housku", zákazníci se cítí skutečnou velikostí burgeru podvedeni. | Foto: bk.com

Podle soudce Roye Altmana se Burger King musí bránit nařčení, že jeho zobrazení sendvičů Whopper na tabulích s jídelním lístkem klame zákazníky. Ti v žalobě tvrdí, že Burger King na snímcích ukazuje hamburgery, jejichž přísady "přetékají přes housku", takže to vypadá, že jsou o 35 procent větší a obsahují více než dvojnásobek masa než ve skutečnosti.

Společnost Restaurant Brands International, která je majitelem řetězce Burger King, se tomuto nařčení bránila s tím, že po ní nebylo vyžadováno, aby dodávala hamburgery, které vypadají "přesně jako na obrázku". Soudce ale kontroloval, že je na porotě, aby tuto otázku rozhodla. Dřívější snahy o urovnání sporu byly neúspěšné.

Podobné žalobě čelí u soudu v Brooklynu i řetězce McDonald's a Wendy's. Stejně tak i řetězec Taco Bell se u amerického soudu musí bránit proti obviněním, že jeho mexické pizzy a wrapy podle všeho obsahují jen polovinu náplně, než je vidět na upoutávkách. V každé žalobě se hovoří o odškodném v minimální výši pět milionů dolarů (111 milionů Kč).

 

Právě se děje

Další zprávy