Pavilon Bohemia na Výstavišti je celý v novém. Takhle zchátralá restaurace prokoukla

Ekonomika Dan Poláček Ekonomika, Dan Poláček
19. 2. 2023 7:56
Bývalá restaurace Bohemia na Výstavišti v pražské Bubenči dostala nový kabát. Prošla komplexní rekonstrukcí, která zahrnula interiéry, fasádu, okna, podlahy i střechu. Dostala také nové technologické rozvody a krov, který byl v havarijním stavu. Náklady na opravu budov dosáhly skoro 90 milionů korun. Podívejte se, jak šel čas s touto ikonickou budovou v české metropoli.
Areál Výstaviště Praha obklopující rekonstruovanou budovy Bohemia představuje v současnosti pro návštěvníky zónu odpočinku.
Areál Výstaviště Praha obklopující rekonstruovanou budovy Bohemia představuje v současnosti pro návštěvníky zónu odpočinku. | Foto: Aktuálně.cz / Jiří Šebek / Archiv Výstaviště Praha

Areál Výstaviště Praha, obklopující rekonstruovanou budovu Bohemia, představuje v současnosti pro návštěvníky zónu odpočinku.

Letos na podzim plánuje Výstaviště dokončit opravu střechy Křižíkových pavilonů, která začala loni. Na střechách vzniknou terasy a prostory pro odpočinek a budou se tu moci konat společenské akce. Náklady oprav činí 130,58 milionu korun. V září má skončit první část opravy Lapidária Národního muzea, ve kterém bude sbírka kamenných plastik. Práce vyjdou na 27 milionů korun. Nyní se opravuje střecha a fasáda.

 

Právě se děje

Další zprávy