Prosolit, zmrazit, naložit. Houbaření je vášeň: 10 tipů, jak úlovku prodloužit život

Ekonomika Ekonomika
14. 9. 2018 6:56
Nasbírat košík hub je mnohdy snazší než ho sníst. Co však dělat s houbami, aby nám vydržely déle? Spotřebitelské sdružení dTest sestavilo deset tipů.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Dušení

Dušení hub ve vlastní šťávě a následná sterilace je další alternativou. Řádně očištěné a nakrájené houby propláchnete přes sítko a podusíte v hrnci za občasného míchání. Můžete přidat malé množství soli. Vychladlou směs uložíte do sklenic a zalijete šťávou, kterou houby pustily.

Pokud je šťávy málo, dolijte ji převařenou vodou. Mezi směsí a víkem by měly zůstat zhruba 2 centimetry volného prostoru. Sterilace probíhá těsně pod bodem varu (cca 95 °C) necelou hodinu. Druhý den je potřeba sterilaci zopakovat.

 

Právě se děje

Další zprávy