Z vedení Leo Express musí odejít tři manažeři

Ekonomika Tereza Holanová Ekonomika, Tereza Holanová
21. 12. 2012 10:45
Společnost stále nedokáže na železnici nasadit tolik vlaků, kolik slibovala
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Praha - Vedení společnosti Leo Express, jejíž vlaky jsou letos nováčky na tuzemské železnici, ke konci roku opustí tři vrcholní manažeři. Po obchodním řediteli Ivanovi Mojžíškovi, jehož odchod je znám od čtvrtka, společnost opustí i výkonný ředitel Viktor König a vedoucí marketingu Renata Dobiášová.

Informaci nejprve zveřejnil internetový deník iHned.cz. Podle majitele a předsedy představenstva železničního dopravce Leoše Novotného tito manažeři nesplnili očekávání, která na ně kladl.

"Od každého našeho pracovníka požaduji maximum a je pravda, že od těchto manažerů jsem očekával lepší pracovní výsledky. Proto jsme se vzájemně dohodli, že jejich působení v Leo Express ukončíme," uvedl Novotný.

Na otázku, zda manažeři odcházejí kvůli problémům, ke kterým došlo během podzimního rozjezdu, odpovídá mluvčí Petr Kopáček, že by to nerad komentoval. "Jsou to vnitřní záležitosti společnosti, k ukončení spolupráce ale došlo po vzájemné dohodě," uvádí mluvčí.

Stejně tak prý nemůže říci, kdo obsadí uvolněné pozice - Leo Express to podle něj oznámí v lednu.

Vlaků jezdí méně, než firma slibovala

Firma stále nedokázala uvést do provozu své vlaky tak, jak slibovala. Její vlaky mají technické potíže svých vlaků. Kvůli poruchám převodovek, klimatizace a ovládání dveří zatím nedokázal spustit provoz se všemi osmi denními spoji mezi Prahou a Ostravou. Na ty má pronajatou kapacitu. Technické problémy by se ale, podle mluvčího společnosti Petra Kopáčka, měly v brzké době vyřešit.  

Leo Express začal na trati mezi Prahou a Ostravou vozit cestující 13. listopadu zhruba s týdenním zpožděním proti předpokládanému zahájení provozu. Konkuruje si zde s Českými drahami a soukromou společností RegioJet.

Podívejte se na příjezd vlaku Leo Express do Prahy

 

 

Právě se děje

Další zprávy